5
oct

Tenim carteres d’inversió suficientment diversificades? I interessants?

L’estructura financera de les famílies i les empreses catalanes presenta clares àrees de millora, no només per la rendibilitat que donen avui la majoria dels instruments d’inversió, que també, sinó sobretot per l’escassa aportació que generen en la vida de les persones i les empreses aquestes immenses quantitats de diners que circulen pel món sense trobar destins segurs i rendibles que siguin a més a més interessants i d’alt impacte econòmic i territorial.
Una de les aspiracions darreres d’Up! Catalonia és la de formular nous instruments d’inversió plantejats per mobilitzar recursos des de les finances especulatives cap a l’economia productiva. L’ecosistema startup català, que està en plena ebullició i creix de manera molt sòlida, mobilitza només 600 milions a l’any. Tots els business angels espanyols, a penes 40 milions. Comparem aquestes xifres amb la distribució general de l’estalvi:

Ahorro en España

Quin dubte hi ha, tenim tot un repte! Explicar que és tan (o més) segur invertir quantitats petites en un nombre massiu d’empreses de tots els sectors que fer-ho en deute públic o actius immobiliaris trastoca la mentalitat de moltes persones estalviadores i inversores.
Però la veritat és en aquest cas òbvia: en el pitjor dels escenaris és molt més probable que les economies públiques facin default o que caigui el sector immobiliari que un escenari de pèrdues massives en tots els sectors de l’economia. Volem seguretat, sí, cal diversificar al màxim, doncs som-hi! Crowd to crowd: si molts invertim en molts generarem un gran impacte econòmic i territorial, gaudint alhora d’un instrument d’inversió de màxima seguretat. Plantegem-nos tothom, els que sigui el cas, si tenim una cartera d’inversió adequadament diversificada o si la podem optimitzar. Pensem també en si sabem on són els nostres diners. Podem garantir que no estem finançant, per exemple, la indústria armamentista?

Contacte

Accepto l'Avís Legal (veure al final de la pàgina)